Skattefri personalförmån

Tittar ni på prisen för att göra en ögonlaserbehandling så behöver det faktiskt inte var det priset som det kostar er som privatperson. Det är nämligen möjligt att göra ett bruttlöneavdrag på den kostanden som det är att få en ögonlaserbehandling.
Så om ni är intresserade av en sådan behandling så kan det om er arbetsgivare går med på det att det blir en skattefri personalförmån att få en ögonlaserbehandling.

Detta genom att företaget tar kostnaden och sedan gör ett bruttolöneavdrag under den perioden som ni tillsammans med er arbetsgivare kommer fram till. På så sätt så kan man spara in en stor summa pengar på detta.
För företagetssida så kan det blir att personalen får en förmån, även att personen i fråga förhoppningsvis kommer att se bättre och blir mer nöjd med sin vardag. Vilket i slutändan förhoppningsvis leder till att jobbet utförs med mer nöjdhet.

Så vilka regler finns det för att företag ska kunna erbjuda detta. Det ka nvara så att en arbetsgivare tar kostnaden för privat sjukvård. Oftast så finns det ett krav på att det ska gälla för alla anställda. Men i detta fall så finns det inget krav på att det ska gälla alla i den fria sjukvården som innefattar ögonlaserbehandling.

Så arbetsgivaren kan själv välja om man vill erbjuda förmånen eller ej.

Så går arbetsgivaren med på detta så kan ögonlaseroperationen bli mycket billigare än vad det står i dom flesta prislistor. Så om en operation kostar 30.000 kr så kan man spara åtminstone 9.000 kr och uppåt beroende lite på hur mycket pengar personen i fråga tjänar (I den summan räknar vi inte in att bruttolöneavdrag kan få återverkningar genom att basen för statlig pension, dagisavgirft, a-kasseersättning sjunker. Detta då personen i fråga inte har lika hög bruttolön som personen hade haft annars).
Innan ni väljer om ni vill ha en ögonlaserbehandling så kan detta vara en bra sak att tänka på.


Kommentera

Kommentaren:

Kommentarer